Nemzetisegi Önkorm.

Szolgáltatóház

Bodza és Szeder Családi Napközi

ÚJ BÖLCSŐDE ÉPÍTÉSE KORONCÓ TELEPÜLÉSEN

2018 csapadekviz

Kedvezményezett neve: Koroncó Község Önkormányzata

Kedvezményezett címe: 9113 Koroncó, Rákóczi utca 48.

Pályázati konstrukció: Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése

Projekt címe: Új bölcsőde építése Koroncó településen

Projekt azonosítószám: TOP-1.4.1-19-GM1-2019-00038

Elnyert támogatás: 310 800 295,-Ft

Támogatás intenzitása: 100%

Finanszírozó alap: ERFA

Tervezett befejezés: 2022.09.30.

Projekt célja és tartalma:

Koroncó Község Önkormányzata elkötelezett a helyi családok életminőségének javítása mellett, ezért elsődleges feladatunknak tartjuk a szociális ellátások fejlesztését, köztük a bölcsődei szolgáltatás nyújtását, amire eddig csak korlátozott lehetőségünk volt.

A jelenleg működő Bodza és Szeder Családi Bölcsőde (2x5 fő) fenntartója a Baptista Szeretetszolgálat, a családi bölcsődének helyet adó épületrészt Koroncó Község Önkormányzata biztosítja, illetve a víz-, gáz- és áramköltségeket is az önkormányzat téríti. Bővítési opció híján (a családi bölcsőde a polgármesteri hivatal épületéből van lehatárolva) teljesen új, önkormányzati fenntartású bölcsőde megépítésével tervezzük biztosítani a helyi családok számára a gyermekelhelyezés lehetőségét, így pedig a szülők számára a könnyebb visszatérést a munkapiacra. A megálmodott bölcsőde 24 kisgyermeket fogadhat majd, és az óvodával csaknem szemben található, önkormányzati tulajdonú területre tervezzük a felépítését, közvetlenül az orvosi rendelő mellé. Az iskola és az óvoda fenntartása mellett a bölcsőde üzemeltetését is önkormányzati kötelességünknek tartjuk. A bölcsődeépítési projektünk sikeres lebonyolításhoz biztosítjuk a szükséges információkat, rendelkezésre álló erőforrásainkat és az ideális területet, ahol a bölcsőde megépülhet, ezen felül pedig szakértők bevonásával valósítjuk meg a teljes projekt koordinálását a sikeresség érdekében. A bölcsőde fenntartása és üzemeltetése a mi feladatunk lesz, és egyben minden koroncói együttes érdeke.

A projekt keretében bölcsődénket önkormányzati tulajdonú telken, a település igazgatási, ellátási központjában (orvosi rendelő mellett, szemben az óvodával, pár lépésnyire a polgármesteri hivataltól), egy leromlott állapotú lakóház elbontását követően kétcsoportosra tervezzük megépíteni. Az épületben kialakításra kerülne két csoportszoba, két átadóval és egy gyermekmosdóval; egy vezetőiiroda, egy nevelői szoba; egy teakonyha; egy tornaszoba; egy tálaló-melegítő konyha, valamint ezek kiszolgáló helyiségei a jogszabályi előírások figyelembevételével. Az érintett telek beépíthetősége és szélesége miatt főzőkonyha kialakítására nincs lehetőség az épületben. A csoportszobák méretének megfelelően összesen 24 fő bölcsődés gyermek befogadására alkalmas az épület (3 fő/m2-rel számolva). A tervezett épület a település központban beépített telkek között helyezkedik el. Az épület igazodik az utcában kialakult állapothoz és a szabályozási tervben előírtakhoz. A telek közművel való ellátása biztosított. A tervezett épületen belüli eszközbeszerzésen kívül az előírásoknak megfelelő játszóudvar kialakítását is meg szeretnénk valósítani projektünkben (melyhez kültéri eszközbeszerzés is társul). A bölcsőde teljeskörűen, akadálymentesen kerül kialakításra az esélyegyenlőség elvének megfelelően. Az új épület, amely korszerű technológiával épül majd meg, a kisgyermekek fejlesztését elősegítő eszközök és játékok beszerzése, az egészséges fejlődést támogató játszóudvar kiépítése, mind-mind hozzájárul ahhoz, hogy minőségi szolgáltatást nyújthasson a Koroncói Bölcsőde. A „Koroncó bölcsődét épít” c. projektünk megvalósulásával azt az eredményt várjuk, hogy a koroncói családok egyenlő eséllyel férnek majd hozzá a bölcsődei férőhelyekhez, gyermekeik egészséges, inspiráló környezetben fejlődhetnek, és a szülők ezáltal ismét munkát vállalhatnak. Mindezek következtében nő a munkaerőpiaci potenciál és élénkül a gazdaság, ezen felül az új bölcsőde helyben 4 új munkahelyet teremt.

A Koroncói Bölcsőde megépítése 24 kisgyermek és családjaik számára jelent megoldást a mindennapokban a gyermekről való gondoskodást nézve. Ha a kisgyermekek a bölcsődében tölthetik a napjukat, a szülőknek máris megnyílik a lehetőség a munkába állásra, akár azonnal, akár teljes munkaidőben, és természetesen hosszú távon. „Jó helyen a gyermek, dolgozhat a szülő”.

Oldalainkat 55 vendég és 0 tag böngészi

Kisalföld Hírei

A hírcsatorna nem található.

Időjárás

Látogatók

914892
Ma
Tegnap
Héten
Előző héten
Hónapban
Előző hónapban
Összesen
600
619
3248
904243
15258
18645
914892

IP címed: 3.238.225.8
2022-08-19 21:24

A honlap átalakítás alatt áll!!