Nemzetisegi Önkorm.

Szolgáltatóház

Bodza és Szeder Családi Napközi

Óvodánkról

„A jó óvoda az, ahol nyugalom van, de nem csend és fegyelem. A jó óvoda az, ahol legfőbb érték minden gyerek kíváncsisága, kezdeményezése, de főleg játéka, mint a tudatos tanulás folyamata. A jó óvoda az, ahol a ráfigyelés, az odafigyelés a gyermeknek lehetőség, a felnőtteknek kötelesség. A jó óvoda természetes emberi kapcsolatokat ajánl.”

(Hűvös Éva)

Óvodánk 1989 óta működik jelenlegi helyén, három csoporttal, 80 férőhellyel. Az intézmény rendelkezik tornateremmel, és saját kezelésű főzőkonyhával. Fenntartója, Koroncó Község Önkormányzata.

Munkánk két alappillére az egészséges életmódra nevelés és a mozgásfejlesztés.

Fontosnak tartjuk a szabad játékot, mint a gyermek elsődleges és alapvető, egész napját átszövő tevékenységet, mely által a legjobban fejlődik.

Az anyanyelvi nevelést az egész nap folyamán megvalósuló, minden tevékenységet átható folyamatnak tekintjük.

A mindennapok pedagógiai munkájában fontos helyet tölt be a külső világ tevékeny megismerése, a természet megszerettetése, védelme.

Mindezek megvalósításánál figyelembe vesszük az életkori és egyéni sajátosságokat, ennek megfelelően gondoskodunk a közösségben végezhető sokszínű, minőségi tevékenységekről, felzárkóztatásról, tehetséggondozásról.

Tárgyi és személyi feltételeinket folyamatosa bővítjük, erősítjük.

Az egészséges táplálkozást főzőkonyhánkon változatos étlappal segítjük.

A gyermekek mozgásigényének kielégítését, fizikai állóképességük, kondíciójuk növelését, korszerű eszközökkel felszerelt tornatermünkben, napközben a csoportszobai mozgásfejlesztő eszközökkel, tornaszerekkel, és környezetbarát fajátékokkal, ellátott udvarunkon valósítjuk meg.

Nevelési programunk sikeres magvalósításának záloga: biztonságos környezet, szeretetteljes légkör, pedagógiai munkájukban folyamatosan megújuló óvodapedagógusok, szakképzett dajkák.

Legfontosabb számunkra, hogy a gyermekeknek gondtalan óvodás éveket biztosítsunk, játékosan az életre neveljünk, a családokkal együttműködve.

Csoportjaink:

  • Körte csoport (3-4 évesek)
  • Szőlő csoport (4-5 évesek)
  • Alma csoport (5-7 évesek)

Oldalainkat 276 vendég és 0 tag böngészi

Kisalföld Hírei

A hírcsatorna nem található.

Időjárás

Látogatók

1251256
Ma
Tegnap
Héten
Előző héten
Hónapban
Előző hónapban
Összesen
208
523
731
1247293
17461
17459
1251256

IP címed: 100.26.196.222
2024-02-27 07:27

A honlap átalakítás alatt áll!!