Nemzetisegi Önkorm.

Szolgáltatóház

Bodza és Szeder Családi Napközi

Koroncói Önkéntes Tűzoltó Egyesület aktuális hírei

Segítségnyújtás!  Gyermek korosztályban induló rajok toborzása

Összefogással és segítségnyújtással fejezte be a 2013-as évet a Koroncói Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A győri Katasztrófavédelmi Főigazgatóság munkatársa Csepi László úr érkezett egy hideg téli napon Koroncó Község Polgármester Asszonyához útbaigazítást kérve egy lakossági bejelentéshez. A bejelentés megalapozott volt, hiszen a helyszínre érkezéskor szemmel látható volt, hogy egy egyedülálló hölgy lakóháza vált életveszélyessé a szélsőséges, szeles időjárás következtében. Az erős szél megbontotta a lakóház tetőszerkezetét.  Csepi László a közvetlen életveszély megszüntetése érdekében javaslatot tett arra vonatkozóan a Polgármester Asszonynak, hogy az Önkéntes Tűzoltó Egyesület közreműködésével szüntessék meg a közvetlen életveszélyt, amely a  berogyott tetőszerkezet eltávolítást és  azt követően annak bedeszkázását jelentette. Szabó Vendel erdész rögtön küldte a szükséges faanyagot, majd az Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai segítő összefogással kezdtek neki a romok eltakarításának és a tető életveszélyes állapotban lévő részének helyreállításához. A közös munka eredményeként elkészült a részleges helyreállítás és megszűnt az életveszély. Köszönöm az Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjainak a segítő munkát.

Tűzoltóverseny Téten

 

Az idei évben május 24-én (szombaton) Téten kerül megrendezésre a Tűzoltóverseny. Az elmúlt években három kategóriában indított rajokat a Koroncói Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Felnőtt férfi, felnőtt női és ifjúsági fiú raj mérte össze ügyességét, gyorsaságát és rátermettségét a versenyeken. A Tűzoltó Egyesület tagsága és vezetősége az idei évben célul tűzte ki, hogy gyermek fiú és gyermek lány rajokat is benevez a versenyre. E tekintetben meg is kezdtük az előkészítő munkát. A koroncói Általános Iskola Igazgatóasszonyát felkeresve elkezdtük azt a folyamatot, amelynek eredményeként májusban már a gyermek korosztályban is sor kerülhet a koroncói kismotorfecskendő összeszerelésére. Várhatóan április hónap elején összevont osztályfőnöki óra keretén belül tartok előadást a koroncói iskola 6., 7., 8. osztályos tanulói részére, a célból, hogy a gyermek érdeklődését felkeltsem a versenyen történő részvétel iránt. Úgy ítélem meg, hogy a segítésnyújtás, az összefogás, a csapatépítés, a közbiztonsággal kapcsolatos ismeretek elsajátítása ebben a korban a legcélratörőbb, hiszen játékosan tanulhatják meg azokat a feladatokat, sajátíthatják el azt a tudást, amelyeket később, felnőtt korukban embertársaik megsegítésére fordíthatnak.

Remélem, a gyermekek kedvet kapnak az ügyességi versenyre és a kismotorfecskendő szerelésre és nem lesz hiába való az Egyesület eme irányú kezdeményezése.

Ezúton is hívom és várom a leendő fiú és lány gyermek csapat tagjait az Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai közé.

Szendi Tamás elnök

Oldalainkat 36 vendég és 0 tag böngészi

Kisalföld Hírei

A hírcsatorna nem található.

Időjárás

Látogatók

1324894
Ma
Tegnap
Héten
Előző héten
Hónapban
Előző hónapban
Összesen
77
549
626
1320996
6684
19797
1324894

IP címed: 44.211.31.134
2024-07-16 05:11

A honlap átalakítás alatt áll!!