Nemzetisegi Önkorm.

Szolgáltatóház

Bodza és Szeder Családi Napközi

Sikeres volt az idei év a judo-sok számára

Eredményesen zárta a 2010-es évet a Koroncói Tutti Judo Klub. A klub versenyzői az idei évben is eljutottak a legfontosabb hazai és nemzetközi versenyekre és a lehetőségekhez képest részt vettek a szövetségek munkájában. Itt elsősorban Horváth Ervint kell megemlíteni, aki egyéni támogató segítségével részt tudott venni a felnőtt válogatott munkájában és számos olyan versenyen szőnyegre tudott állni, amit a klub a költségvetéséből képtelen lett volna kifizetni. Milos Ildikó szintén tatamira állt több világversenyen. A harminc év felettiek versenyében a senior kategóriába világbajnoki negyedik helyezése mellett Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett. Az év legrangosabb hazai versenyében a Nemzeti Bajnokságban szintén több kimagasló eredményt értek el versenyzőink. Már az előbb említett Milos Ildikó a senior kategóriában és a felnőttek másodosztályú bajnokságán szerzett bajnoki címet. Az év első felében sérülésekkel bajlódó Dóczy Kálmán az év második felében zavartalanul készülhetett az év végi bajnokságokra. Ennek eredményeként a serdülő korcsoportban súlycsoportja legjobbjának bizonyult. Kitűnő versenyzéssel szerezte meg élete első országos bajnoki címét. Kálmán a szomszédos Szlovákia nyílt Nemzeti Bajnokságán is tatamira ált. Az eltérő helyi körülményekből adódó nehézségek ellenére Kálmán ezen a versenyen is felállhatott a dobogóra ez alkalommal a bronzérmet, vehette át az eredményhirdetés alkalmával.

Az idei évben a szövetség kötelezővé tette a régiók számára a régiós válogatottak csapatversenyét.

A tíz évesek régiós csapatával a lányoknál Madarász Kitti országos bajnoki címet szerzett, ugyanebben a korosztályban Adorján András volt a tagja a bronzérmet szerzett csapatnak. András az egyéniben elért bronzérme mellé egy csapat bronzot is begyűjtött.

A serdülő korosztályban Zsámár Norbert jeleskedet jó teljesítményével a versenyző bekerült súlycsoportja döntőjében, ahol végül is a második helyen végzett. A kézsérüléssel bajlódó Bögi Nikolett bronzérmet szerzet épp úgy, mint Németh Fruzsina, aki szintén a dobogó harmadik fokára állhatott fel a verseny végén. Kitűnően teljesítettek a diák korosztályok a regionális versenyeken. Nagy kedvel és eredményesen szerepeltek a versenyeken és szebbnél szebb sikereket elérve térnek haza rendszerint a versenyekről. A fiatalok közül Gyertyás Róza és Németh Máté éremgyűjteménye egyszínű az idei évben.

Ők minden versenyükről aranyéremmel tértek haza az év folyamán. De mindenképpen említést érdemelnek a Bodrogi testvérek, akik hárman az idei évben harmincöt aranyat vehettek át a versenyeken kitűnő teljesítményük jutalmaként. Dóczy Kálmán a győzelmek terén is jeleskedett 39-szer hagyta el győztesen a küzdőteret az idei évben.

Ha az éremtáblázatot vesszük figyelembe, akkor kiderül, hogy a koroncói versenyzők aranyérem erősek. Mérlegük 138 aranyérem mellett 56 ezüst és 40 bronzérem.

Ez összesen 234 érem. Ennek az eredménynek az eléréséhez 403 győzelemre volt szükség az év folyamán, melyet harmincnégy versenyző teljesített. Az év egyéb eseményei közül meg kell említeni az immár hagyományos Tutti Kupát mely az idei évben is megrendezésre került.

Ez alkalommal is Koroncón maradt a kupa. A siker a versenyzők jó teljesítménye mellett a verseny fő támogatójának a Tutti Kft-nek a Koroncói Önkormányzatnak és az Általános Iskola segítségének volt köszönhető. A németek továbbra is szeretnek Koroncón. A nyári időszakban két német csapat, a Drezda és a Schmalkalden csapata is Koroncót választotta az őszi versenyidőszakra való felkészülés színhelyéül. Mindent figyelembe véve elmondhatjuk, hogy sikeres évet zárt klubunk.

A klub vezetése és tagsága köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik az év folyamán a klub munkáját valamilyen formában támogatták.

A közelgő ünnepek alkalmával kívánunk mindenkinek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és eredményekben Gazdag Boldog Új Esztendőt.

 

A képeken:

Milos Ildikó és Dóczy Kálmán a kimagasló eredményekért járó virágcsokorral.

Madarász Kitti, aki csapatban lett országos bajnok.

Gyertyás Róza és Németh Máté csak aranyérmet nyertek az idei évben.

Bögi Nikolett az országos bajnokság harmadik helyezettje.

Pákozdi Emil

Oldalainkat 92 vendég és 0 tag böngészi

Időjárás

Látogatók

727303
Ma
Tegnap
Héten
Előző héten
Hónapban
Előző hónapban
Összesen
295
457
295
723416
9743
15810
727303

IP címed: 3.239.50.33
2021-10-18 14:56

A honlap átalakítás alatt áll!!