Nemzetisegi Önkorm.

Szolgáltatóház

Bodza és Szeder Családi Napközi

Új Háziorvosi Rendelő Koroncón

 

2014-ben az alapkőletételnél, örömmel és meghatódottsággal szóltam arról, hogy régi álmom megvalósulásának kezdetét látom. Az újesztendő elején már valamennyien birtokba vehettük az épületet. Nem túl sok időnk volt a berendezkedéshez, mert hamarosan elkezdődött az influenza szezon és sok munkánk akadt. A járvány ugyan még mindig tart, de az épületet sikerült „belakni”, otthonossá tenni. Még néhány megoldandó feladat akad, de ez már nem befolyásolja azt a tényt, hogy jól érezzük magunkat benne.

Amikor hosszú évek óta, nehéz helyzetben van az egészségügy, azt gondolom, hogy kivételes eseménynek számít, ha valahol megnyitja kapuját, egy új háziorvosi rendelő. Az esemény különlegességét Koroncón az is alátámasztja, hogy civil összefogás eredményeként valósult meg. Talán éppen e miatt, nagyobb visszhangja is lehetett volna az eseménynek, hiszen ez a fajta összefogás kevésbé jellemző mostanában.  Sajnálatosan, a jó dolgoknak kevés a hír értéke…

„A szívósság talán a tehetség egy neme. Nem megalkudni, veszély, nyomorúság, betegség, sikertelenség közepette sem; minden nap mindent elölről kezdeni, egy buldog makacs erőszakosságával, céltudatosan, engesztelhetetlen következetességgel.”(Márai)

A fenti szavak mindennél jobban jellemzik azokat, akik kigondolták, és kérlelhetetlenül véghezvitték ezt a nemes feladatot. Köszönet érte!

Amint a rendelő előcsarnokában elhelyezett táblák is mutatják, az intézmény széles összefogással, sok ember lelkes munkájával valósult meg.

Kölcsey szavait idézve:

„Egyedül a legnagyobb erő sem tehet mindent, mondhatnám, nem tehet sokat: egyesített erőknek pedig a lehetetlennek látszó is gyakran lehetséges. Mit ér egy csepp víz? De milliomonként egyesült cseppek megdöbbentő erőt fejtenek ki.”

Egy korszerű, a mai követelményeknek megfelelő, háziorvosi rendelővel gyarapodott községünk: ezt értékelnünk kell, ez minden itt élőnek közös sikere és öröme is egyben.

Legyünk büszkék a sikereinkre, eredményeinkre!

 

Dr. Mihály Sándor

POLGÁRMESTERI ÖSSZEFOGLALÓ MEGTEKINTÉSE

Oldalainkat 130 vendég és 0 tag böngészi

Időjárás

Látogatók

727341
Ma
Tegnap
Héten
Előző héten
Hónapban
Előző hónapban
Összesen
333
457
333
723416
9781
15810
727341

IP címed: 3.239.50.33
2021-10-18 15:52

A honlap átalakítás alatt áll!!