Nemzetisegi Önkorm.

Szolgáltatóház

Hatályos Rendeletek

Bodza és Szeder Családi Napközi

TÉLI REZSICSÖKKENTÉS

TÁJÉKOZTATÁS A TÉLI REZSICSÖKKENTÉSSEL KAPCSOLATOS TERMÉSZETBENI JUTTATÁSRÓL

 

A 1364/2018. (VII. 27.) Korm. határozat alapján háztartásonként egy igénybejelentés nyújtható be egyszeri természetbeni támogatásra a Koroncói Polgármesteri Hivatalnál legkésőbb 2018. október 15. napjáig azok részéről, akik földgázszolgáltatást nem vesznek igénybe és eddig nem részesültek a téli rezsicsökkentés korábbi intézkedései alapján támogatásban.

 

Az igénybejelentő nyilatkozat Koroncó Község hivatalos honlapján letölthető, vagy a Koroncói Polgármesteri Hivatalban személyesen átvehető.

  

Az igénybejelentő nyilatkozaton rögzíteni kell az igényelt fűtőanyag fajtáját, ez később már nem módosítható. Az igénylő személy csak akkor jogosult a támogatásra, ha az adott háztartás bejelentett lakhelye, vagy bejelentett tartózkodási helye.

 

A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 4. § (1) bekezdésének f) pontja szerint háztartás az egy lakásban együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek közössége.

 

Nem felel meg a feltételeknek az a háztartás, amely a téli rezsicsökkentés korábbi intézkedéseiben már részesült, azaz az egyetemes szolgáltatást igénybe vevő lakossági földgázfogyasztók részére biztosított téli rezsicsökkentésről szóló 37/2018. (III.8.) Korm. rendelet szerinti fogyasztásnövekedés finanszírozását segítő juttatásban részesült lakossági fogyasztó vagy fogyasztói közösség. A kizárólag elektromos fűtési móddal rendelkező háztartások nem jogosultak az igénybejelentésre.

 

Felhívom a Tisztelt Lakosság figyelmét arra, hogy mindenki büntetőjogi felelőssége tudatában adja le a nyilatkozatát, tekintettel arra, hogy a 1364/2018. (VII. 27.) Korm. határozat alapján a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság adminisztratív vizsgálatot folytat le az igénybejelentésekkel kapcsolatban. Amennyiben a vizsgálat eredményeként valószínűsíthető, hogy az igénybejelentő már korábban részesült a 12.000,- Ft összegű juttatásban a gázszolgáltató által, rosszhiszeműen járt el, ezért ellene szabálysértési eljárás indul.

 

Kérem, hogy az igénybejelentő nyilatkozatot 2018. október 15-ig minden arra jogosult nyújtsa be, mert a határidő jogvesztő, azt követően már nem lehetséges a nyilatkozatok befogadása. Ezen időpontig csak az igénybejelentés megtételére van lehetőség, az igényelt támogatás kiosztásáról, átvételi helyéről - a Kormány további döntése alapján - későbbi időpontban nyújtunk tájékoztatást

dr. Cseresznyák Klára

jegyző

 

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

IGÉNYBEJELENTŐ

Oldalainkat 10 vendég és 0 tag böngészi

Időjárás

Látogatók

385209
Ma
Tegnap
Héten
Előző héten
Hónapban
Előző hónapban
Összesen
130
382
2597
377951
2597
14764
385209

IP címed: 18.204.227.117
2020-06-07 10:59